"

Jste si jistí, že jste už ochutnali nejlepší burgery v Brně?

22. 10. 2019 , aktualizace: 08. 11. 2019 Sdílej na SrdceMoravy

V  Kohoutovicích mají LEHÁRO! 

„Jak se pozná skvělá restaurace? Zatímco vy si dopřejete parádní leháro, vaše chuťové buňky zažijí pořádný tanec!“

Tak takovýto úvod najdete na webových stránkách stylové restaurace Bistro Leháro – vyhlášeného to místa kohoutovické gastronomie. A proč se do Lehára sjíždí (nejen) místní na burgery, tapas či víkendové speciality? To jsem se zajel do Kohoutovic zeptat přímo za jeho majiteli, kterými jsou sestry Veronika a Kateřina Andrešičovi. Toto rodinné duo doplňuje spolumajitel, mistr kuchař a manžel paní Kateřiny Lloyd, původem z Jihoafrické republiky.

Pověsti o burgerech z Lehára se šíří světem! Copak za tím je? Kouzla, čáry?

Veronika: Jen a pouze „láska a kvalita“. 😉

Lloyd: K tomu porce kvalitního masa a naše receptura na bulky, které každý den pečeme čerstvé. Držíme se hesla – v jednoduchosti je krása. Základem je to, že nás to baví a vaříme pro lidi s láskou.

Bistro LEHÁRO

Proč zrovna Leháro?

Katka: Chtěli jsme vytvořit místo, kam člověk přijde třeba po práci a kromě dobrého jídla zde najde klid, pohodičku a udělá si takový to leháro = žádný stres, odpočinek, krásná domácí atmosféra a poctivé jídlo. Chce to jen přijít a užít si to 😉

Dříve, než jste otevřeli vlastní podnik v Kohoutovicích, sbírali jste gastronomické zkušenosti v luxusních restauracích a hotelech po světě. Kde to bylo a co jste z toho dovezli i do Brna?

Bistro LEHÁRO LloydLloyd: S Katkou jsme pracovali v pětihvězdičkových hotelech v Anglii a ve Francii. Měli jsme také možnost sbírat zkušenosti v menších hotelích rodinného typu. A ať to bylo kdekoliv, vždy platilo, že nezáleželo na kvantitě, ale na kvalitě služby. V kuchyni na čerstvosti a na place byl naprosto zásadní servis a to, jak se personál choval k zákazníkům.

I díky tomu, dnes, když sami vlastníme rodinnou restauraci, se o naše zákazníky upřímně zajímáme a snažíme se jim vyjít ve všem maximálně vstříc.

V zahraničí jsme se naučili, že právě „mít a budovat krásný vztah se zákazníky“ je pravým základem úspěšného rodinného podniku.

To jsme chtěli, a proto jsme otevřeli LEHÁRO.

Proč jste vlastně zvolili Kohoutovice?

Katka: Úplně původně jsme chtěli otevřít restauraci v centru Brna. Když jsme pak ale dostali nabídku v Kohoutovicích, tak nás to tady okouzlilo natolik, že bylo hned jasné, že LEHÁRO otevřeme právě tady. V Kohoutovicích jsme našli klidnou část Brna a krásné prostředí s takovou tou milou rodinnou atmosférou.

Bistro LEHÁRO

Bistro Leháro jistě není jen o poctivých burgerech – co jiného byste doporučili našim čtenářům z jídelního lístku?

Veronika: Určitě se stavte na vyzrálé kvalitní steaky. Pochutnáte si na našich tortillách nebo domácích dezertech.

Bistro LEHÁRO

Katka: Skvělou volbou je také flat bread – což je jogurtová placka, trochu na způsob pizzy – na té si naši zákazníci pochutnají vždycky… a já také! 😉

Bistro LEHÁRO

Veronika: Ideální je ale vyzkoušet vše. Navíc ještě máme každý víkend jiné speciality!

A váš horký tip na rande – na večeři ve dvou?

Katka: Jako předkrm doporučuji ochutnat naši výbornou domácí paštiku. Na hlavní chod to může být třeba hovězí Diamond steak, grenaille a omáčka z hrubozrnné hořčice.

S partnerem či partnerkou si stejně tak můžete dát u nás burger – masový, či bez – a na závěr si dopřát pravý domácí dezert… ten prostě fakt musíte! 😉

Bistro LEHÁRO

U vás v LEHÁRU je plno i přes polední meníčka? Na čem si ve vaší kuchyni zakládáte?

Katka: Podařilo se nám dát dohromady kuchařský tým, který vaří prostě chutná a poctivá jídla – často nám hosté říkají, že jsou „jak od maminky“!

Veronika: Všechno vaříme z kvalitních surovin, a ke všemu dáváme onu špetku lásky – ta hraje ve všem velkou roli!

Závěrem – připravujete aktuálně pro hosty něco speciálního? 

Veronika: Aktuálně připravujeme boerewors rolls (tradiční jihoafrická klobása z hovězího masa). Tuhle specialitu pro LEHÁRO připravuje náš kamarád z Jihoafrické republiky, odkud pochází i Lloyd.

Také se můžete těšit na tradiční pochoutku v podobě Svatomartinské husy, ke které nebude chybět Svatomartinské víno!

Katka: Tímto srdečně zveme všechny čtenáře časopisu SrdceMoravy.cz, aby si k nám přijeli užít opravdové LEHÁRO!  

 

Děkuji vám všem za rozhovor.

Bistro LEHÁRO

Na stránku BISTRO LEHÁRO pokračujte ZDE

 


Jinde na SrdceMoravy